Rebecca

Funderinga som leder till världsproblem är min grej!

Intimt

Kategori: Allmänt

Ligger och lyssnar på min granne som hostar och hennes son som skriker. 
Det känns nästan lite genant att höra! Problemet är liksom inte att de stör utan att det nästan är som att jag tränger mig på, att jag är i deras hem. 
Jag vill att det som sägs eller görs innanför mina väggar stannar där men i detta läget finns inget val. 
Väggarna är både tunna och spröda och jag klampar på. INTIMT är ordet! 
Nu ska jag sova bredvid min dotter som skruva oroligt på sig i sömnen. Hoppas att hon inte behöver vakna pga intimitet! 
Godnatt 

Kroppkakor

Kategori: Allmänt

Idag fixas kroppkakor i vårt hushåll. 
Jimmy säger att man måste ha det på julbordet och i år firar vi med min familj där av fixet. Det blir självklart den vegetariska varianten med lök istället för kött. 

Innan Jimmy kom hem från jobbet slängde jag ihop en saffranskaka till honom som han kan bjuda på till fredagsfikat, snäll som han är så lovade han att säga att han gjort den om den va äcklig 😃. 

Malmö

Kategori: Allmänt

Jag återgår till helgen i Malmö! 
Efter att jimpen slutar tidigt i fredags för att följa med på Astrids vaccination drog vi till Malmö. 
Den lilla sov som en klubbad fram till ca 10 mil innan Malmö, käket togsfram och allt verkade lungan men icke. Vi kunde åka några mil till innan paniken kom, hon fick panik och jag fick panik = ingen bra kombo. När vi skulle svänga av åkte vi fel och hamnade på motorvägen igen..... Alla svordomar som jag kunde cirkulerade i mitt huvud ett antal gånger.  
Efter stannande med lek i bilen fortsatte vi vår färd och till sist satt vi äntligen hemma hos Sara och Johan med en glögg i handen och egen gjord godis i den andra. 
På lördagen tog vi bilen för en tripp till wienerbrödets land. Astrid sov i vagnen och vi strosade. Någonting vi missat i beräkningarna var att det va asmycket folk överallt men men efter en heldag kom vi äntligen fram till julmarknaden i Kristiania. Alltså den var asbra! Det fanns jättemycket fint som jag ville ha, den hade liksom lite alternativ stil så som jag gillar. Skillade som vi är så inser vi att danska kontanter är något som vi inte har. Med tomma händer traskar vi därifrån för att virra runt med bilen i över en timme innan vi hittar ut ur "staden utan skyltar" som vi även kallar den. 
Väl hemma käkar vi indisk mat och leker med en pigg unge som är överlycklig att få röra på sig lite. 
Söndagen blev en lugn dag, en matmarknad och ett museum. 
Vi tackar för en underbar helg! 
Astrid med faster Sara och Johan. 

Bron såklart! 

Jimmy utanför marknaden i Kristiania. 


Oj oj oj

Kategori: Allmänt

Astrid har blivit 5 månader, jag och jimpen har firat 3 och ett halvt år tillsammans samt att vi varit i Malmö och i Köpenhamn på julmarknad. Det är körigt just nu! 
Vi har fixat och donat med julstök, varit på bvc, hängt på öppnis, storstädat, gosat, tittat på tv-serier mm. 
Snart är det jul och det är kul!