Rebecca

Funderinga som leder till världsproblem är min grej!

Dagarna efter operation

Kategori: Allmänt

Några dagar har gått och jag har hunnit med en operation sen sist. 

I förrgår tog dom bort min galls som hade 5 stenar i dig. 
Operationen gick jättebra men väntan var extremt jobbig. Visste inte vart jag skulle ta vägen men efter lugnande kändes det bättre. 
Att rullas iväg i en säng till ett rum där det kryllar av människor som är täckta från tå till topp som jan göra va fasen som helst med mig när jag sover är skrämmande.  Så här i efterhand tror jag  att dom var ganska snälla! 
Något som jag var livrädd för innan det va att jag skulle bli sövd och sen vakna mitt under operation men inte kunna säga till.  Jag måste erkänna att jag dov som en klubbad säl. Kommer knappt ihåg uppvaket heller. 
Skönt att det är över och att stenarna är borta! 
Nu ska jag vila mig inför hemfärd idag. 

Sjukhussäng

Kategori: Allmänt

Det här med att dela rum med massa främlingar som vrider och vänder på sig, stånkar och stönar 😳 samtidigt så det piper och låter det är inte min melodi. 

Vid klockan 6 När jag äntligen lyckats somna kom sjuksköterskan för att ta prover och kolla läget. Allt såg fint ut och smärtan var fortfarande borta ✌🏼️. 
Jag fick sova en stund till och vid nio fick jag komma på ultraljud. 
GALLSTEN 😳
Upp på avdelningen för att få prata vidare med annan läkare..... Jag väntar fortfarande 😡
Nu längtar ja efter min lilla prinsessa och prinscharming jag vill så gärna komma hem till er, bara läkaren kan komma tillbaka från operation någon gång. 

Jaja så länge jag inte har ont så får det gå! 
Fortsättning följer... 

Från det ena till det andra

Kategori: Allmänt

Tänk att en och samma dag kan börja så bra och sluta så dåligt. 

Dagen började med sovmorgon och frukost tillsammans med prinsen medan den lilla sov i husbil med farmor och farfar. Vid lunch tog vi oss bort till vättersnäs för att möta upp en lycklig gungande unge. Vi busade en stund och hade fruktstund för att sedan åka vidare mot Gränna. 
Vi va ute och lekte och käkade middag på restaurang tillsammans med svärisarna. 

Efter det gick vi tillbaka till husbilen för att sitta där och mysa i det fina vädret! 
Vid sju tiden bestämde vi oss för att åka hem och mitt magonda började eskalera     . Väl hemma skulle vi få Astrid till att somna om samtidigt son jag vek mig dubbel av smärta. Jag kunde varken sitta, ligga eller stå och va helt säker på att det var magkatarr efter all stress med skola och dagis. Tog en tablett för att få ordning på magsyran men lika fort ville den komma upp igen. Efter några samtal, egna medicinkurer och noga övervägande fick vi sätta oss i bilen för att åka till akuten. 
De åkte hem och jag började mitt första besök på sjukhus som sjuk. 
På mindre än 20 minuter fick jag börja undersökas och ganska snabbt där efter fick jag sitta i ett eget rum med spypåse i ena handen och en shot i andra. 
Jag tyckte att den gjorde susen fram till att läkaren började känna på magen vilket jag uppfattade som att hon använde mig som boxningssäck 😁. 
Efter en spruta kunde jag äntligen slappna av och bli inlagd på avdelning. 
Jag kom in vid 11 och var uppe på avdelningen vid 3 det tycker jag är bra jobbat av sjukvården.